Indretning ude og inde

Indretning hjemme hos jer

Når jeres hjem og omgivelserne indrettes så det imødekommer jeres barns behov for at bevæge sig, går det selv i gang med motorisk udfordrende lege. Børn øver sig i nye færdigheder, udfører et utal af gentagelser og du kan som forældre være med til at udfordre dit barn til at komme højere op, bruge endnu flere kræfter, løbe hurtigere og meget mere.

Indendørs-legeplads

Børns balance, koordinationsevne og motoriske færdigheder udvikles, når de i deres lege kan skifte mellem at være på gulv, i møbler, bruge kræfter, løbe og kravle op i højden og balancere der. Hvis du som forældre kigger dig omkring, er dit hjem allerede fyldt med masser af materialer til fysiske aktiviteter – en sofa, seng, puder og tæpper. Måske har du selv en stor træningsbold eller andet? Overvej hvordan I kommer fra A til B – det kan være der skal hoppes som en kanin ind til spisebordet, en trillebør-gang når der er puttetid eller kravle ud for at vaske hænder.
Overvejer om hele hjemmet kan tænkes som én indendørs legeplads, eller om der er områder i huset der kalder på mere aktiv leg end andre.
Her et par forslag fra vores idebank, hvor der findes mange flere aktiviteter:

Jeg løb mig over sø og land

Troldhøjs rejse til Afrika

Rengøringstagfat

Udendørs leg

Børn kan tilbringe timevis i uderummet hvor der er mulighed for at sætte egne spor, gå på opdagelse eller øve en ny færdighed igen og igen. Måske har I en strækning udenfor hvor der kan kravles, løbes, hinkes, hoppes, danses, fægtes eller køres løbecykel, eventuelt rundt om huset. Det kan også være i har have, hvor I kan indrette et ufriseret hjørne med egen spade, gamle brædder, jerngryde, en presenning der motiverer til at bygge et hemmeligt børne-hjørne.
Her et par forslag for vores idebank, hvor der findes mange flere aktiviteter:

Vind i håret

Hajleg

Cykelleg gør cykelsikker