Pulsen op

Fangeleg

Min. 4 børn
3 børn og plus gerne en voksen danner en kreds og udvælger en til mus, den 4. er kat og er udenfor ringen og skal fange mussen. De to i ringen som ikke er mus skal beskytte mussen ved at dreje rundt. Katten skal vide hvem mussen er!

Flere ringe/hold igang afgangen.

Hør og download Pulssangen

Musikken på denne hjemmeside er stillet til rådighed med tilladelse fra KODA og NCB.

Pulssangen – musik og sang
Download sangen
Pulssangen – singback (instumental)
Download sangen

Krabbe tagfat med bold

Alle går krabbegang, fangerne har en en bold hver og fanger de andre deltagere ved at røre dem på maven med bolden.

Ase mase Fangeleg

Traditionel fangeleg, hvor når man fanges skal ligge på ryggen med benene og armene i vejret og sprælle(som en væltet mariehøne)
Man bliver befriet og løber videre ved at en eller flere vender den væltede mariehøne om.

Skøjtetagfat på altmuligklude

Alle børn får 2 altmulig-klude el.lign til hver fod. En eller flere er fangere. Når man fanges, bliver man selv fanger. Legen slutter, når sidste barn er fanget.

I skal bruge:
2 altmulig-klude el. lign. til hvert barn/deltager
Aldersgruppe:
3+
Varighed:
30+

Politi og røvere…

Børn og voksne deles op i to hold.

Det ene hold er røvere, det andet hold er politiet

Mange kegler eller plasticflasker med sand i stilles op på et større område.

Røverene skal nu løbe rundt og vælte keglerne med hænderne (ikke sparke til keglerne) og politiet skal løbe rundt og holde orden (rejse keglerne op igen).

Hvis lidt større børn deltager kan man fx tage tid med et vist interval og se om røverne eller politiet har fået væltet/rejst flest kegler op.

I skal bruge:
Løbeglade børn og voksne Kegler eller flasker med sand i Et større område gerne ude

Aldersgruppe:
1-3 år
Varighed:Så længe I har lyst…

Hvor hurtigt kan du reagere?

Børnene løber rundt på kryds og tværs.Når den voksne råber “Storm”, skynder børnene at lægge sig fladt på gulvet.Når der råbes “Regn”, kravler de straks op på skamler, borde osv.Ved “Slud” danner børnene hurtigst muligt par ved at holde hinanden i hånden.

De yngste kan starte med én af kommandoerne, siden lægges flere til, når de har forstået systemet.
Aldersgruppe:
3+
Varighed:
30+

Rumpedans for rumpetrolde

Sæt noget rigtig god musik i båndoptageren.Når musikken spiller, danser alle sin helt egen rumpetroldedans.Når musikken stopper, skal alle rumpetroldene ned på gulvet, og sidde på trolderumpen.Mon ikke alle rumpetroldene kommer ned og op fra gulvet mindst 10 gange, og får dejlig røde kinder… og haler?Rigtig god fornøjelse!

I skal bruge:
Musik
Aldersgruppe:
3+
Varighed:
så længe det er sjovt

Millionbøf – en variation af bankebøf+stoleleg

En rundkreds dannes.
En deltager stiller sig udenfor kredsen=kokken.
Hvert barn skal markere en plads foran sig på jorden (slå et kryds, læg en vante, læg en spand…hvad I nu lige har mulighed for)
Kokken løber nu rundt om kredsen og banker på de børn, der skal følge efter ham. De skal ikke tage deres “plads” med, men lade tingen ligge.
Kokken bestemmer sig på et tidspunkt for at løbe ind på en ledig plads.
Halen af deltagere han har banket op, skal så også finde en ledig plads.
Der vil være en plads for lidt og den der ikke når at finde en plads, bliver den næste kok.

Æggestafet – nu med kartofler og grankogler

Børnene står ved siden af hinanden bag en startlinie. I den ene hånd har de skeen, i den anden ægget eller kartoflen eller? Ved starten lægger de ægget i skeen og bærer det til mållinjen, som er 6-10 m fra startlinjen. Det gælder om at komme først. Hvis man taber ægget, skal det lægges op i skeen igen, før barnet må løbe videre. Legen kan gøres sværere ved at lave forhindringer på ruten, eks. Slalom rundt om kegler. Legen kan også udvides med forskellige ting til skeen, så børnene i bedste myretue-stil transporterer alt fra æg til grankogler.

I skal bruge:
jeres fantasi og skeer en bane på 6-10 meter
Aldersgruppe:
3+

Skyd bomberne over på modstanderens bane

Børnene deles i to hold med en bold hver. Midten af banen markeres med gran, bænke el. lign. Holdene stiller sig på hver side af “nettet”. På et givet signal starter kampen. Børnene kaster boldene over på den anden banehalvdel. Det gælder om, at boldene (bomberne) kommer væk, over til det andet hold. Sæt evt. tid på spillet. Det hold som har færrest bolde, når tiden er slut, har vundet.

I skal bruge:
mange bolde plads til at lave en bane

Hajlej

Der ligger en række sild på maven og bobler rundt. Lidt derfra sidder en haj – ved råbet -Hajen kommer- forsøger hajen at fange så mange af de små sild som muligt, inden de når at løbe ned bag aftalt mærke. De der bliver taget er nu også hajer indtil alle er fangede.

Avisleg

To og to sten, saks og papir (vinder skal daske taber)

Alle børn har en sammen rullet avis i hånden og tæller til tre og lavet sten, saks, papir og vinderen skal daske taberen og taberen skal løbe væk bag en lilie inden videren når at ramme.

SÆL OG SILD

Alle børn løber rundt som sild. A er sæl og skal ligge på maven. Nu skal A fangen alle sildene blot ved at ramme en sild. når man bliver rørt, skal man selv ned på maven og være sæl. Legen fortsættes til alle sildene er fanget