Bænkebider

Bænkebider

Under mormors potteplante,
Bor en bænkebider-bande.
Mon ikke de snart sku’ tænke,
På at bide nogle bænke.

Af Lotte Salling www.lottesalling.dk

FORBEREDELSE:
3 tæpper eller lignende til at krybe under.

BESKRIVELSE:
Bænkebidere er små grå krebsdyr, der lever i skovbunden og i haver. De har gæller – og kan derfor bedst lide, at der er mørkt og fugtigt. Derfor gemmer de sig under sten og træ i skovbunden om dagen – eller inden under barken på gamle grene. Om natten rumsterer de rundt og finder føde.

  • Kan I finde en bænkebider?
  • Tal om hvor I kan finde bænkebideren og hvorfor den gemmer sig.

Et stort tæppe eller lignende lægges på midten af en græsplæne eller andet større område. 1-2 tæpper fordeles på området rundt om det store tæppe. Alle gemmer sig under det store tæppe. I er nu bænkebidere, som gemmer sig under et stykke bark. Den voksne løfter tæppet væk fra børnene. I skal nu løbe, gå eller kravle (efter motorisk niveau) hen til et af de andre tæpper for at gemme jer.
Når alle børnene igen gemmer sig under et tæppe, løfter den voksne tæppet væk fra børnene. Børnene løber, går eller kravler nu hen til et andet tæppe og gemmer sig. Sådan fortsættes legen.

TIPS:
Legen er velegnet for mindre børn i vuggestuen eller i dagplejen, samt mindste gruppe i børnehaven. Legen kan udvides ved at den voksne flytter rundt på tæpperne, mens børnene gemmer sig under det store tæppe.

STYRKER:
Kendskab til natur og dyr
Koordination
Krydsbevægelser
Samarbejde
Skift af hastighed