Fjordaktiviteter

Krabbe

Dette kort indeholder aktiviteter, som inspiration til at arbejde tematisk om fjordaktiviteter.

Hen over sandet vil den gå,
den travle lille krabbe,
men kravler den forbi en tå,
så vil den bare… nappe!

Fisken hviler i sit vand
midt på bundens bløde sand,
ligger dér og flader ud
på sin flade fiskehud.

Af Lotte Salling www.lottesalling.dk

Krabben på ryggen

FORBEREDELSE:
Ingen

BESKRIVELSE:
Legen minder om fangelegen ”ståtrold”.

En af jer skal fange de andre. Når de bliver fanget, ligger de sig på ryggen og spræller med benene, ligesom en krabbe der er væltet om på ryggen! De, der ikke er fanget, skal vende de fangede om på maven for at befri dem.

STYRKER:
Puls
Rum- og retningsfornemmelse

Vilde bølger

FORBEREDELSE:
Slackline. Eventuelt et støttereb til at øve balance.

BESKRIVELSE:

Sæt en ”slackline” op imellem 2 træer. Slacklinen skal være ca. 40 centimeter over jorden. Som ekstra hjælp til at holde balancen kan der eventuelt spændes et reb op cirka 75 centimeter parallelt over slacklinen.

Prøv at gå fra A til B med støtte fra en makker. Gå med bind for øjnene med støtte fra en makker. Gå baglæns med støtte fra en makker. To børn krydser hinanden på linen.

TIPS:
Brug også slacklinen til at kravle under og hoppe over

STYRKER:
Balance

Byg en varde

FORBEREDELSE:

BESKRIVELSE:
En stenvarde er en stabel af sten, der f.eks. markerer en vandre- eller transportrute. En varde bruges også tit som monument på markante steder.

Byg jeres egen stenvarde som en simpel stenbunke, eller den kan stables på kunstfærdig vis og blive et helt lille kunstværk.

STYRKER:
Muskelledsans
Koordinering

Kæmpende regnorm

FORBEREDELSE:
Reb til tovtrækning.

BESKRIVELSE:
Når mågen skal have mad, hiver den regnorme op ad jorden. Denne leg handler om mågernes hårde arbejde med at hive de genstridige regnorme op ad jorden.

Inddel jer i 2 hold. Det ene hold er måger, lav evt. næb af pap og elastik. Det andet hold er regnorme. De 2 hold står på hver side af et langt reb, der ligger på jorden. Nu gælder det om at hive så mange fra modsatte hold over på sin egen side af rebet.

TIPS:
Hvis det bliver for voldsomt, kan I prøve at sidde på knæ i stedet for at stå op.

STYRKER:
Muskelledsans
Samarbejde
Styrke

Måge olympiade

FORBEREDELSE:
Mel og vand, en spand.

BESKRIVELSE:
Pæle-sidning: Mågen sidder tit og hviler sig på en stolpe. Hvor længe kan I holde balancen på ét ben?

Mågeklatter: Mågen klatter når den flyver. Bland en spandfuld ”mågeklatter” af mel og vand. Prøv om I kan ramme for eksempel en træstamme med mågeklatterne.

Skrige-konkurrence: Mågen kan skrige meget højt. Det gør den blandt andet når den kalder på sine venner. Hvor længe kan I skrige, på en vejrtrækning?

STYRKER:
Rum- og retningsfornemmelse
Muskelledsans

Terning skattejagt

Lav 2 papkasseterninger På hver side af den ene terning påklistres en naturgenstand fra området. Dette kan være hyben, en muslingeskal, stå, alger, en fjer eller andet. På siderne af den anden terning påklistres tallene fra 1-6.

Kast de 2 terninger.

I skal nu finde det antal tal-terningen viser, af den genstand den anden terning er landet på. Hvis I for eksempel slår en 5’er og en muslingeskal, skal I finde 5 muslingeskaller.